onsdag den 11. maj 2011

Alkoholbehandling tlf. 70 26 12 24

Alkoholbehandling tlf. 70 26 12 24

Har du brug for hjælp med dit alkoholproblem?
Behandlingscenteret Møllen har nogle af de bedste resultater inden for alkoholbehandling i Danmark. Møllen ligger i en smuk 200 år gammel skov, med egen sø og å lige foran døren. Møllen benytter sig af den anerkendte Minnesotamodel og dens 12 trins program. Alle behandlere på stedet har selv haft et alkoholmisbrug og gennemført en alkoholbehandling. Dette gør det muligt for dem at forstå de problemer en alkoholiker har, og hjælpe dem af med deres alkoholmisbrug.
Det er fuldstændigt anonymt at henvende sig og telefonen er åben 24 timer i døgnet.
Tlf. 70 26 12 24

Forældre lærer deres børn at drikke
Forældre, som introducerer deres børn til alkohol i hjemmet, medvirker til at forstærke børnenes alkoholforbrug. Det viser en ny undersøgelse. Ekspert kalder holdningen 'den ultimative mega-misforståelse' blandt danske forældre

'Det er bedst, at han oplever sin første brandert derhjemme'

Den holdning er ifølge flere eksperter udbredt blandt danske forældre.

Men en ny undersøgelse af knap 2.000 13-17-åriges drikkevaner, som er foretaget ved University of Minnesota, viser, at børn, som i deres tidlige teenageår får lov til at drikke sammen med deres forældre, udvikler et væsentligt højere forbrug og oplever flere alkohol-relaterede uheld end dem, hvis forældre siger nej til alkohol i hjemmet.

Drikker til de kaster op
Ved at servere alkohol for børnene signalerer forældrene, at de synes, det er o.k., at børnene drikker, og at de har en forventning til, at børnene drikker, forklarer Kit Broholm, der er specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen:

»En af myterne i Danmark er, at børnene skal lære deres grænser at kende i hjemmet, og derfor har mange forældre ladet dem drikke så meget, at de er blevet fulde og oven i købet syge af det. Men hvis man lærer dem at drikke så meget, så signalerer man en forventning om, at det er det drikkemønster, som er det almindelige,« siger Kit Broholm.

En mega-misforståelse
Jens Winther har skrevet bogen 'Hjælp vi har en teenager i huset' og holder jævnligt foredrag for forældre om unge og alkohol. Holdningen om, at det skulle være bedst at drikke de første øl  i hjemmet, kalder han »den ultimative mega-misforståelse.«

»Der har været en årtier-lang forestilling om, at det er bedst, at de får lært det med at drikke sammen med forældrene. Så får de brækket sig derhjemme, og så kan vi tørre lidt op efter dem. Men de unge lærer ikke andet af det, end at så kan vi jo bare drikke os i hegnet igen og igen,« siger Jens Winther, der også er koordinator for socialforvaltningen i Aarhus Kommune.

Han oplever, at mange forældre undlader at sætte grænser for deres børns alkoholforbrug, fordi de er nervøse for, at de ryger ud af de sociale fællesskaber:

»Der er mange forældre, der tænker, at deres dreng hellere må komme i gang med at drikke, for ellers får han ingen venner,« siger Jens Winther.

Alkoholforsker Jakob Demant har været med til at undersøge, hvordan danske forældre opdrager deres børn i forhold til alkohol. Han forklarer, at mange forældre frygter at bryde tillidsforholdet til deres barn, hvis de laver forbud:

»Når vi interviewer forældrene, så udtrykker mange, at de er mere bange for at miste tilliden til deres børn, end at deres børn skal blive meget fulde og vælte rundt i en grøft. De tror, at nogle markerede rammer vil få børnene til at reagere modsat,« siger Jakob Demant, der er adjunkt og ph.d. ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet.

Børn accepterer regler
Men det er en fejlagtig opfattelse, påpeger han:
»Den opfattelse, at de bare overskrider reglerne, er ikke holdbar. Det gør børnene ikke, for de vil gerne være med til at opretholde tilliden til deres forældre, og de accepterer i høj grad, at der er regler,« siger Jakob Demant.

Det er dog ikke kun forældrenes regler, der påvirker barnet. Deres egne vaner spiller også ind:

»At alkohol er så tydeligt til stede i hjemmet og i forældrenes sociale lag, er helt klart også med til at skabe denne her alkoholkultur blandt unge, fordi de ser alkohol som et symbol på at være voksen,« forklarer han.
Kopi fra hope.dk

For rådgivning om alkoholbehandling:
Tlf. 70 26 12 24

Oplysning om alkoholmisbrug


Ingen kommentarer:

Send en kommentar