lørdag den 30. april 2011

DAC - Alkoholafvænning tlf. 70 26 12 24

DAC - Alkoholafvænning tlf. 70 26 12 24

Tlf. 70 26 12 24

Hvis dit alkoholforbrug giver dig problemer i hverdagen i forhold til din familie, dit job og hvis du ikke længere kan stole på dig selv og stoppe efter en genstand, så har du et problem og brug for alkoholafvænning.
Det kan være svært selv at afgøre om man har et alkoholmisbrug, og derfor har brug alkoholafvænning. Det er derfor en god ide at tage imod et tilbud om rådgivning, hvis man har den mindste mistanke. Afhængighed af alkohol og medicin findes i alle samfund i Danmark. Der findes ikke en bestemt grænse der markere hvor der er tale om et alkoholmisbrug. Den enkelte har sit eget mønster. For eksempel har nogle et jævnt forbrug, mens andre har lange perioder uden forbrug, afbrudt af kraftige rusperioder. Alkoholafvænning er altid den bedste løsning på et alkoholmisbrug.

DAC-UDDANNELSEN - Danish Addiction Counselor
Uddannelsen til Danish Addiction Counselor (DAC) har til formål at gøre den studerende i stand til at varetage rådgivning og behandling af afhængige og deres pårørende. Den studerende opnår gennem uddannelsen teoretisk og praktisk viden om afhængighed. Uddannelsen er et fuldtidsstudium på 18 måneder med start en gang om året (første uge i september). På uddannelsens tre semestre veksles der mellem teori og praksis.
Bestået eksamen giver ret til at bruge titlen ’Danish Addiction Counselor’.
DAC-uddannelsen er brugerbetalt og SU-godkendt. Dimittender er berettiget til optagelse i en A-kasse.
Uddannelsen Danish Addiction Counselor (DAC) blev oprettet i 1993 af Frederiksberg Centeret. Den bærende tanke var at skabe en uddannelse, som kunne tilføre behandlingsinstitutionerne professionalisme samt faglig og etisk kvalitet.
DAC-uddannelsen er en del af Frederiksberg Centeret, men er uafhængig af behandlingsfilosofien.

PRAKTIK
Der indgår to praktikophold i DAC-uddannelsen, hvis formål det er at udforske og afprøve en rådgivers og behandlers arbejdsfunktioner. Den studerende får under praktikken tilknyttet en praktikvejleder, som hver tredje uge skal vurdere og godkende den studerendes indsats.
Begge praktikophold er ulønnede og fordelt på 37 timer ugentligt, hvoraf syv timer er afsat til studieaktiviteter. Fordelingen af disse timer aftales med praktikstedet.
Uddannelseslederen kommer på praktikbesøg i den ene eller begge praktikker. Besøgets funktion er af støttende og læringsmæssig karakter og tjener desuden til at opretholde en god kontakt mellem studerende, uddannelse og praktiksted.
Forud for hvert praktikophold skal den studerende udfylde et målsætningsskema.

Tlf. 70 26 12 24

Fag:

ALKOHOLAFVÆNNING – FILOSOFI OG METODE
Både gennem undervisning og praktikophold præsenteres den studerende for forskellige former for rådgivnings- og behandlingsmetoder.
Nogle kurser foregår på et praktisk niveau (fx et certificeret kursus i NADA, dvs. øreakupunktur). Andre kurser er af mere filosofisk karakter og tager udgangspunkt i etik, menneskesyn og behandlerrollen.

AFHÆNGIGHED
Denne del af undervisningen har til formål at give den studerende et nuanceret billede af begrebet ’afhængighed’. Den studerende får gennem undervisning i de fysiske, psykiske og sociale konsekvenser, som afhængighed medfører, et teoretisk grundlag for misbrugsbehandling, rådgivning og forebyggende arbejde.
Den studerende får desuden viden om de forskellige former for afhængigheder, fx alkoholisme, narkomani, ludomani og sexafhængighed.

KOMMUNIKATION OG FORMIDLING
Der undervises i forskellige former for kommunikation og formidling. Det gælder både den interne kommunikation med kolleger og klienter og den eksterne kommunikation med offentlige instanser. Undervisningen omfatter skriftlig og mundtlig formidling, supervision og terapeutisk kommunikation.
Desuden undervises der i sociallovgivning, da en rådgiver ofte i praksis fungerer som bindeled mellem klient og offentlige instanser.

Rådgivning om alkoholafvænning:
Tlf. 70 26 12 24

EKSAMEN
DAC-uddannelsen afsluttes med en individuel, mundtlig eksamination, hvor den studerende med udgangspunkt i et eksamensprojekt viser sin indsigt i og viden om en given problematik inden for afhængighed og misbrug.
Eksamensprojektet skrives individuelt eller i grupper.

ADGANGSKRAV
Følgende adgangskrav skal opfyldes, for at en ansøger kan optages på DAC-uddannelsen:
Dansk- og engelskkundskaber på hf-niveau eller tilsvarende
Minimum to års afholdenheden for afhængige
Indsigt i afhængighedsproblematikker og/eller anden pædagogisk erhvervserfaring
Studerende, der ikke har været i behandling for misbrug, kan i nogle tilfælde pålægges at gennemføre et pårørendekursus
Stabile og afklarede forhold i relation til livssituation og eventuel afhængighed/medafhængighed.

OPTAGELSE
Der optages maksimalt 42 studerende på hver årgang. Ansøgning om optagelse sker på et separat ansøgningsskema, som kan downloades her eller tilsendes af studieadministrationen. Ansøgningerne skal være studieadministrationen i hænde senest d. 1. marts, men behandles i takt med, at de modtages.
Ansøgningsproceduren er som følgende:
• Egnede ansøgere indkaldes til en samtale.
• Samtalen har til formål at afstemme gensidige forventninger samt at uddybe adgangskriterierne.
• Ansøgere kan forvente skriftligt svar om optagelse eller afslag senest medio april.

Tlf. 70 26 12 24

KONTAKT
Studieadministrationen på DAC-uddannelsen består af:
• Rikke Buch Nielsen, uddannelsesleder, rbn@dac-uddannelsen.dk
• Mari Therkelsen, uddannelsessekretær, mt@dac-uddannelsen.dk
• Morten Dalsgaard, direktør.
Studieadministrationen kan træffes alle hverdage kl. 9.00 – 15.00.
DAC-uddannelsen
Esplanaden 8C, 2. sal
1263 København K
Tlf.33217300

Minnesotamodellens alkoholafvænning bygger på at alkoholisme er en kronisk sygdom, og at man derfor aldrig lære at drikke socialt igen. Man er nød til at ændre sin gamle livsstil, og indstille sig på en ny livsform, hvor der ikke er plads til alkohol og andre rusmidler. Et nyt liv som ædru alkoholiker skal begynde.
Tlf. 70 26 12 24

Fakta om alkohol

Oplysning om alkohol og misbrug

Ingen kommentarer:

Send en kommentar